Johan Velthuis

Johan-3.jpg
-----biografie Johan Velthuis voor media-doeleinden

 🎶 Johan Velthuis is pianist, songwriter en zingt zijn eigen liedjes.
Sommige liedjes zijn autobiografisch, andere compleet verzonnen. Zijn muziek is mooi gearrangeerd met veel meerstemmigheid en vaak aangevuld met instrumenten als cello of saxofoon.

Op festivals speelt Johan met zijn live band, met Pieterklaas de Groot op drums, Bernhard Holtrop op basgitaar, Riemer Monsma op gitaar en backingvocals van Laura Kooistra en Mayra Hondema.

Zijn muzikale roots liggen, net als die van veel andere Sneker muzikanten, bij de Bogerman Bigband van Anne Oosterhaven. Daarna studeerde hij piano/keyboards aan het conservatorium van Groningen en muziektechnologie, compositie en productie aan de HKU in Hilversum.

In de afgelopen 25 jaar zijn deze liedjes geschreven, van prachtige pianoballads tot lekkere rocknummers. Nu Johan zijn eigen professionele opnamestudio heeft is hij niet te stoppen. Ongeveer maandelijks brengt hij een nieuw nummer uit op Spotify en andere streamingdiensten, totdat het eerste nederlandstalige album af is. Inspiratiebronnen van Johan zijn onder anderen Billy Joel, Elton John, Gregory Porter, Harry Connick Jr. en Sting maar ook Stef Bos, Marco Borsato en Bløf.  In zijn studio is Johan momenteel aan het opnemen met allerlei muzikanten, zoals Haye Jellema, Riemer Monsma, Mayra Hondema, Bernhard Holtrop, Wytze van der Meer en vele anderen.

Voor meer informatie kun je kijken EN luisteren op johanvelthuis.nl

------- einde bericht -------

Hieronder is een hoge resolutiefoto beschikbaar voor media-doeleinden.
Graag fotografe vermelden: Leonie Kuizenga

NIEUWSBRIEF
Meld je aan en blijf op de hoogte